Davorko Vidović, bivši ministar i dugogodišnji član SDP-a, u utorak je za HRT-ov Dnevnik rekao da se neće kandidirati za predsjednika stranke, te kako pozdravlja kandidature Ranka Ostojića i Tonina Picula, a vjeruje da će kandidata biti više.

“Mislim da je ovo sjajna prilika da se SDP resetira. Ovo je poraz koji nam nije baš lako pao. To treba prihvatiti kao novu priliku i novu prigodu da se u programskom i organizacijskom smislu SDP dubinski preispita, da se postave novi temelji za jednu novu paradigmu političkog djelovanja kakvu je SDP napustio, a kakav SDP mora imati”, rekoa je Vidović.

Već je ranije podržao Piculu, te bi ga volio vidjeti na mjestu predsjednika stranke. “Ali, drage su mi kandidature i svih ostalih stranačkih kolega”, dodao je. Vidović smatra kako Zoran Milanović nije isključivi krivac za izborni rezultat SDP-a. “Odgovornost snose i ljudi u rukovodstvu stranke. U pripremi konvencije mislim da bi bilo dobro da se sadašnje predsjedništvo također povuče i da se formira jedno tijelo koje će pripremiti konvenciju i bez Zorana Milanovića i bez članova Predsjedništva”, rekao je Vidović zaključujući kako je vrijeme za novi SDP.

Komentiraj