DAVIS CUP Hrvatska protiv Francuske u Zadru

Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će polufinalni susret Svjetske skupine protiv Francuske odigrati od 16. do 18. rujna u Zadru, potvrđeno je u utorak.

Među kandidatima su, osim Zadra, bili Zagreb i Split, koji su također poslali odgovarajuće ponude na natječaj Hrvatskog teniskog saveza, a naposljetku je odlučeno da će se igrati u višenamjenskoj dvorani “Krešimir Ćosić” u zadarskom Višnjiku.

Bit će ovo drugi nastup hrvatske Davis Cup reprezentacije u tom prostoru, nakon što je 2008. godine u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu ugostila Brazil i svladala ga rezultatom 4-1.

Za ovu priliku u dvorani će biti mjesta za nešto više od 7.600 gledatelja. Igrat će se na brzoj dvoranskoj podlozi, koju su odabrali hrvatski tenisači.

Bit će ovo drugi međusobni okršaj Hrvatske i Francuske u ovom natjecanju, a jedini prethodni (2004. u Metzu) pripao je Francuzima rezultatom 4-1.

Posljednji put hrvatska reprezentacija je u polufinalu Davis Cupa igrala 2009., kad je u Poreču izgubila od Češke, a sada će suparnik biti četvrti najuspješniji sastav u ovom natjecanju. Više naslova u Davis Cupu od Francuske (koja ih je osvojila devet), imaju samo SAD (32), Australija (29) i Velika Britanija (10). Najveći uspjeh hrvatskog sastava je osvajanje titule 2005. godine, što je ujedno i jedini plasman u finale Svjetske skupine.

Rok za prijavu igrača, do kada izbornici Željko Krajan i Yannick Noah trebaju odabrati sastave, je deset dana prije početka susreta

Pobjednik susreta Hrvatske i Francuske igrat će u finalu od 25. do 27. studenog protiv pobjednika susreta Velika Britanija – Argentina. Ukoliko Hrvatska uđe u finale, gostovat će u Velikoj Britaniji ili biti domaćin Argentini.

Komentiraj