HINA/ Daniel KASAP

DAVIS CUP Dodig i Pavić igraju za trofej

Ivan Dodig i Mate Pavić igrat će protiv Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta u dvoboju parova, jer su izbornici Željko Krajan i Yannick Noah očekivano ostali prvi nominiranim kombinacijima na ždrijebu finala Davis Cupa.

Dodig i Pavić su tako dobili priliku igrati za ukupnu pobjedu i drugi hrvatski trijumf u Davis Cupu, a da bi to i ostvarili, na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu morat će ostvariti svoju prvu zajedničku pobjedu u Davis Cupu. U prethodna dva nastupa  pobijedili su ih Britanci Colin Fleming i Andy Murray 2014. godine te Amerikanci Mike Bryan i Ryan Harrison u ovogodišnjem polufinalu odigranom prije dva mjeseca u Zadru.

Dodiga i Pavića čekaju aktualni pobjednici Roland Garrosa, finalisti ovogodišnjeg ATP Finala u Londonu i najuspješnija francuska kombinacija u posljednje tri godine u Davis Cupu. Herbert i Mahut zajedno su odigrali šest mečeva za reprezentaciju i ostvarili pet pobjeda. Jedini poraz doživjeli su upravo protiv Hrvatske, kad su ih u polufinalu 2016. u Zadru pobijedili Ivan Dodig i Marin Čilić.

Dvoboj parova u Lilleu započinje u 14 sati.

FRANCUSKA – HRVATSKA 0-2

Jeremy Chardy – Borna Ćorić 2-6, 5-7, 4-6

Jo-Wilfried Tsonga – Marin Čilić 3-6, 5-7, 4-6

Komentiraj