Anto Magzan/PIXSELL

Darinko Kosor brani Andriju Mikulića

Andrija Mikulić će kao glavnog svjedoka pozvati šefa HSLS-a Darinka Kosora

Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a i novoizabrani saborski zastupnik, podnio je tužbu protiv izdavača lista 7Dnevno zbog članka pod naslovom “Izbor je vaš: pravi branitelj ili Jugoslaven – Tko je zapravo Andrija Mikulić ‘Oči male, a uši k’o sandale’” objavljenog početkom studenog prošle godine i u internetskom izdanju dnevno.hr, u kojem je, između ostalog, objavljeno da se Mikulić u prosincu 1989. godine nalazio na listi bivše države kao kandidat za člana predsjedništva Gradskog komiteta Saveza socijalističke omladine Hrvatske te da se za potrebe natječaja deklarirao kao Jugoslaven. U prilog tim tvrdnjama list je objavio i papir za koji je ustvrđeno da je “izvorni dokument” koji je trebao poslužiti kao dokaz o isticanju Mikulićeve kandidature. Riječ je o svojevrsnoj biografiji u kojoj se navodi koje je sve političke dužnosti Mikulić obavljao te da je “završio više oblika idejno-političkog osposobljavanja”.

U istom “dokumentu” iznad Mikulićeva imena objavljeni su i ime te biografija posljednjeg predsjednika Saveza socijalističke omladine Grada Zagreba Darinka Kosora, danas predsjednika HSLS-a i predsjednika zagrebačke Gradske skupštine. Upravo će Kosor, kako doznaje Nacional, Mikuliću biti glavni svjedok na sudu pred kojim bi trebao potvrditi da je riječ o falsificiranom dokumentu.

“Ja s Andrijom Mikulićem nisam u posebno bliskim odnosima, ali mogu posvjedočiti da je riječ o falsificiranom dokumentu jer moj protukandidat 1989. nije bio Andrija Mikulić, već Igor Mikulčić i to nije problem dokazati. Dakle, netko se potrudio falsificirati dokument kako bi pokušao diskreditirati Andriju Mikulića prije izbora”, rekao je Darinko Kosor za Nacional.

Andrija Mikulić za Nacional je također potvrdio da je točno da će podići tužbu te da je riječ o falsifikatu.

Komentiraj