Goran Kovacic/PIXSELL

Danas odluka o stečaju ‘3. maja’

Na riječkom Trgovačkom sudu danas će se održati ročište na kojem će se odlučiti o mogućem pokretanju stečaja u brodogradilištu ‘3. maj’.

Grad Rijeka prošli je petak povukao svoju ovrhu za dug od komunalne naknade, a izvori Novog lista navode da su nakon ovog poteza Grada to isto učinili još neki vjerovnici. Međutim, je li se i za koliko smanjio ukupan iznos ovrha na trećemajskim računima od onih 107 milijuna kuna, koliko je utvrđeno na zadnjem ročištu početkom veljače, pouzdano će se znati tek nakon što Sud dobije najnovije izvješće od Fine.

Primorsko- goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak je izrazio nadu da će stečaj u “3. maju” ponovno biti odgođen te istaknuo kako bi resorno ministarstvo trebalo osigurati oko 20 milijuna kuna za radničke plaće, kako bi radnici mogli dočekati rješenje problema i novog strateškog partnera.

“Vjerujem i nadam se da će se stečaj u ‘3. maju’ opet odgoditi, jer se od zadnjeg puta okolnosti nisu posebno promijenile u smislu financijskih dubioza”, rekao je Komadina te ocijenio da je stanje u “3. maju” ipak nešto bolje, jer je dio ovrha skinut.

Komentiraj