Danas novi prosvjed protiv Bandića na balkonima, ljudi će lupati loncima

Ujedinjene inicijative Grad te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozvali su sve građane na još jedan prosvjed, danas u 19 sati na svojim prozorima i balkonima protiv zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića za kojeg kažu da nije dorastao nositi se sa novonastalom situacijom oko nedavnog potresa i koronavirusa.

“Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću – dosta je”, stoji u priopćenju udruga.

Milan Bandić nedorastao situaciji

Ističu kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga gradska uprava na čelu s Bandićem “koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom”.

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima izraze nezadovoljstvo i podrže sljedeće zahtjeve.

Zahtjevi inicijative:

  • Traže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja te da obnova mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštivati njihove zahtjeve.
  • “U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika”, ističu iz udruga.
  • Dodaje se da je organizatorica prošlog prosvjeda dobila upozorenje policije da će idući put biti sankcionirana zbog narušavanja javnog reda i mira.
  • “Ne želimo pristati na situaciju u kojoj su mirni prosvjedi podložni prekršajnim kaznama, dok istovremeno živimo u gradu u kojem gradonačelnik slobodno i sustavno ugrožava naše zdravlje i živote”, poručuju iz udruga.

Komentiraj