Danas ništa od razgovora sindikata i Vlade, sutra sastanak u HDZ-u

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas neće pozvati sindikate na razgovor, doznaje N1.

Sutra će se održati sastanak u HDZ-u, na kojem će se analizirati situacija sa štrajkom u osnovnim i srednjim školama.

Prošlog tjedna, podsjetimo, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je kako se sastanak Vlade sa sindikatima očekuje nakon povratka premijera iz Bruxellesa.

“Ja mislim kad se predsjednik vrati iz Bruxellesa, da će sa svojim timom dogovoriti sastanak sa sindikalnim partnerima i krenuti u poslove oko izrade te analize, nove uredbe o koeficijentima”, rekao je prošlog tjedna Bačić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je, pak, u nedjelju, kao odgovor na sindikalne zahtjeve za povećanjem plaća, da će naručiti analizu stanja složenosti radnih mjesta u državnoj i javnoj upravi kako bi svi zaposleni bili jednako vrednovani.

Takošer, danas je propao i pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom. “Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa”, rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon današnjeg pokušaja mirenja. Najavio je kako štrajk na fakuletetima počinje u četvrtak, te kako će se svaki tjedan štrajkati najmanje jedan dan.

Komentiraj