DAN MATURANATA Posebna regulacija prometa u Zagrebu tijekom Norijade

zagreb.hr

U petak će tisuće maturanata proslaviti svoj posljednji dan u srednjoškolskim klupama. Ovogodišnja proslava u Zagrebu započinje u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je predviđeno okupljanje oko šest tisuća maturanata.

U podne je predviđen polazak prema parku Bundek. Povorka će se kretati trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek. Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će na navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan.

Povorku će pratiti zdravstvena ekipa, prometna policija i zaštitari u svrhu osiguranja sudionika. Program traje do 22 sata.

Tijekom održavanja Norijade na snazi će biti i posebna regulacija prometa, objavljeno je na službenoj stranici Zagreba.

Tramvajski promet će od cca 11:30 sati do cca 12:30 sati biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a.

Autobusni promet s terminala Pothodnik će od cca 12:00 sati do cca 13:00 sati s redovnih linija biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Držićevu aveniju i dalje redovnom trasom.

Građanima, putnicima i vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba, te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se i kretati velika kolona pješaka.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:
Slavonska avenija – Zagrebačka avenija
Avenija Dubrovnik.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever – jug su:
Držićeva avenija – Šubićeva ulica
Jadranski most – Savska cesta.
Jadranski most – Selska cesta.

I iz ZET-a upozoravaju na moguće poteškoće u prometu, te ističu da će doći do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa.

Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 11:15 sati, kada će linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17, koje uobičajeno prolaze središnjim gradskim trgom, biti preusmjerene na Glavni kolodvor.

Nakon polaska kolone sa Trga bana Josipa Jelačića u 12 sati, kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom očekuje se dvadesetak minuta kasnije, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.

Oko 12.35 sati, kako bi kolona nesmetano prošla do Avenije Hrvatske bratske zajednice, privremeno će se obustaviti tramvajski promet Ulicom grada Vukovara, u zoni Miramarske ceste.

Autobusne linije terminala Glavni kolodvor preusmjeravat će se od 12.30 sati. Autobusi će do svojih uobičajenih trasa voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik. U trenutku kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Komentiraj