Damon Albarn obrušio se na britansku vladu zbog nebrige o umjetnosti

Autor:

Facebook DamonAlbarn

U intervjuu koji je dao za PA News pjevač grupe Blur i vođa grupe Gorillaz Damon Albarn oštro se obrušio na britansku vladu zbog nebrige o umjetnosti. „Na žalost ova sadašnja vlada nema nikakve empatije sparm umjetnosti, a to je zaista važan dio britanske kulture. Ponekad se čini da živimo u prilično jebeno jadnoj zemlji i treba nam umjetnosti da bi nas uzdigla. To bi trebao biti dio recepta za naše nacionalno zdravlje.”

U nastavku intervjua osvrnuo se ponovno oštrim riječima i na situaciju sa koronavirusom te nastavio kritizirati britansku vladu. “Možda da je malo manje naglaska na Premier ligi i trčanju po nogometnim terenima, a malo više ljubavi prema umjetnosti. To bi bio dobar početak. I ja volim nogomet kao i svi drugi, ali samo nogomet nije odraz moje duše.”

Albarn je rekao i da su vijesti o cjepivu protiv koronavirusa dobar početak za izlazak iz krize. „Mislim da će morati pripremiti još jedno cjepivo kako bi svi prihvatili da se moraju cijepiti. Svejedno u ovom sumornom vremenu to je definitivno svjetionik radosti i nade“. Inače, Albarn je još jednom kritizirao vladu zbog odluke da napusti EU. Frontmen Blura u više je navrata govorio protiv Brexita. “Tko bi na Zemlji napustio EU nakon ovoga što se dogodilo ove godine? To je ludilo. Nitko zdrave pameti to ne bi napravio, zar ne? Ali mi smo to ipak napravili.“

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.