Dan nakon sjajne pobjede ‘Vatrenih’ protiv Engleske i plasmana u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić za NovuTV osvrnuo se na dosadašnje nastupe Hrvatske u Rusiji, zdravstveno stanje igrača i, nravno, najavio veliko nedjeljno finale protiv Francuske.

“Sjajno, fantastično, ogroman uspjeh, ali mislim da tu nije kraj, da se ne smijemo sad s tim zadovoljiti”, kazao je na početku Dalić i dodao: “Moramo se spremiti za finale i odigrati još jednu utakmicu. Još je ostalo to, mi smo zbog toga došli ovdje, nismo bili bahati u izjavama, u najavama, prognozama, radili smo, šutjeli, bili smo strpljivi, bili smo tihi i došli smo do kraja i jedan korak je ostao”.

‘Vatrenu’, brončanu, generaciju iz 1998. godine Dalićevi su momci pretekli, a Dalić je sve brončane reprezentativce i Ćiru Blaževića pozvao na finale u Moskvu. “Da dođu, da nas podrže. Hrvatska mora biti zajedno. Njima svaka čast, njihovom uspjehu, ali ovim dečkima još veća čast i slava jer su napravili vrhunsku stvar i mi bi htjeli da se u nedjelju radujemo svi skupa s njima”, kaže Dalić.

Francuska, protivnik Hrvatske u finalu, je sjajna momčad, smatra izbornik i dodaje da igraju jako dobro i organizirano. “Izbornik je sedam godina kod njih, zna jako dobro tu generaciju, imaju sjajne igrače. Ali ja sam rekao da mi svakoga respektiramo i poštujemo, ali najviše poštujemo sebe i najviše vjerujemo sebi. Stoga respekt svima, ali ne bojimo se nikoga”, poručuje.

“Francuzi imaju dan odmora više, ali ja sam jučer htio neke stvari mijenjati, promijeniti, igrali smo dobro, pitam, nitko ne kuka, svi govore, pusti igrat ću, mogu, što je fascinantno. Njih je puno s problemima kao što je bio Vrsaljko, Suba, Dejan, Raketa je imao temperaturu dan prije, ali nitko nije pomislio da odustane i to je ta kvaliteta generacije da ne odustaju, da ne puštaju. Kad smo počeli pripreme ja sam gurao njih, je može, a sad oni guraju mene, oni su jači od mene u glavi, mentalno, oni hoće i to pokazuju na terenu”, ispričao je Dalić i kazao kako je danas dan za regeneraciju, te će se obaviti pregledi, a fizioterapeuti će imati ‘pune ruke’ posla.

Komentiraj