Svijet
Decoration icon

Kosovo

Dačić kaže da je snimka s Kosova velika podvala: “Bio je i snijeg”

Autor:

28, July, 2023, Belgrade - In the PTT Museum, a promotion was held for the issue of commemorative postage stamps dedicated to Nikola Tesla and Mihajlo Pupin. Ivica Dacic. Photo: Milos Tesic/ATAImages  28, jul, 2023, Beograd - U PTT muzeju odrzano je predstavljanje postanskih marakica posvecenih Nikoli Tesli i Mihajlu Pupinu.  Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić rekao je, gostujući na RTS-u, da mu nije jasno po kojem članu Rezolucije 1244 ili Brusselskog sporazuma je na sjeveru Kosova bila kosovska policija.

Dačić je poručio i da je Albin Kurti jedini krivac za sve što se desilo i dodaje da snimka na kome se navodno vidi Milan Radoičić, a koji je objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova, nije od noći kada se dogodio incident, odnosno da je riječ o podvali.

„Ne opravdavamo bilo kakve nasilne akcije, žalimo zbog ubojstva policajca, gubitka života Srba, što je došlo do takvog incidenta koji nije u interesu Srbije“, rekao je Dačić.

Naveo je da se i iz Prištine i od strane opozicije odgovornost prebacuje na predsjednika Vučića.

„Ovdje se pokušava dokazati i pokazati da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su provodili ove akcije. Oni bi najviše voljeli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza s Beogradom, hoće kazati da netko to uvozi sa strane. S druge strane kažu da je Vučić organizator, a onda da smo se odrekli i prebacili sve na Kosovo“, naveo je Dačić i komentirajući snimku na kojoj se navodno vidi Milan Radoičić,  rekao da se “čak vidi i snijeg” na snimci.

“Bio je i snijeg, to govori da to nije snimka od tog dana”, rekao je Dačić.

Ističe kako to nije točno i da se Beograd bori za mir, za prava Srba i neće dozvoliti da dođe do dalje eskalacije svega ovoga, „da ne bismo imali plamen koji se ne može zaustaviti“.

„Bijedno je da se na ovakav način, na račun vlastite države, želi dokazati da su Srbi teroristi koji su u svemu tome sudjelovali“, rekao je Dačić, prenosi Nova.rs.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.