Čupić: “Kielce na domaćem terenu igra totalni rukomet, teško im je parirati”

Autor:

12.10.2023., Arena Zagreb, Zagreb - Machineseeker EHF Liga prvaka, 04. kolo, RK Zagreb - Aalborg Handbold. Ivan Cupic Photo: Luka stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon 22-22 na domaćem terenu ovog četvrtka, od 18.45 sati, rukometaši Zagreba će u gostima odigrati dvoboj osmog kola EHF Lige prvaka skupine A protiv poljskog Kielcea.

“Kielce je jedna od najboljih svjetskih momčadi i s njima je uvijek teško igrati, posebno na njihovom terenu. S druge strane i mi smo već dokazali da imamo što za reći i ne bih htio da idemo tamo s bijelom zastavom. Ne želim da nam misao vodilja bude da pokušamo izgubiti sa što manjom razlikom, već da idemo tamo s namjerom i željom pobijediti. Nažalost, to ćemo morati napraviti bez Patryka Walczaka koji je otpao iz kombinacija još nakon prve utakmice s Kielceom. Mi imamo još dva pivota i oni će to pokriti najbolje što mogu”, naglasio je Andrija Nikolić, koji je vodio i prvu utakmicu protiv Kielcea umjesto ozlijeđenog glavnog trenera Nenada Šoštarića.

RK Zagreb nakon sedam utakmica u Ligi prvaka ima dvije pobjede, dva remija i tri poraza. “Ako bih nekoga trebao istaknuti kod Kielcea, onda su to njihovi kružni napadači koji su stvarno odlični. Dosta njihovih akcija završava upravo na njima, a na nama je da to pokušamo što bolje zatvoriti. Dosta dobro smo to radili u Zagrebu, a dat ćemo sve od sebe da sve ponovimo i u Poljskoj. Oni će ovoga puta biti odmorniji i spremniji, ali i naša je želja velika i mislim da se i mi imamo ćemo nadati”, dodao je Nikolić.

Ivan Čupić očekuje drugačiju utakmicu protiv poljskog prvaka u odnosu na zagrebački dvoboj. “Mislim da nas čeka totalno drugačija utakmica od one u Zagrebu. Kielce će sada biti spremniji i odmorniji, nemaju iza sebe nastup na Super Globe turniru i mogu se koncentrirati isključivo na nas. Moram reći da su momčad koja igra dosta drugačije u gostima i doma. Kada igraju vani onda igraju na rezultat, pragmatično, gol za gol. Kada su doma, nošeni svojom sjajnom publikom, onda imamo priliku vidjeti nešto što ja zovem totalni rukomet i to uz njih još jedino Pariz zna ponekad pokazati. Teško im je parirati u Poljskoj. No, mi smo u dobrom momentu. Dobro igramo, imamo i rezultat i želimo nastaviti u tom ritmu”, izjavio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.