Čulina sudi Jadranski derbi

Mladi zagrebački sudac Ante Čulina određen je za glavnog suca Jadranskog derbija koji se u sklopu 20. kola SuperSport HNL-a u nedjelju od 17:30 sati igra na Poljudu.

Tridesetogodišnji arbitar je od ove godine vlasnik FIFA oznake, a Hajduku je dosad sudio pet utakmica u kojima su zabilježili tri pobjede, jedan poraz i jedan remi i to protiv Slaven Belupa u studenom prošle godine kada je dosudio kontroverzni kazneni udarac nakon što je Simić doskočio na Crnca. Rijeci je pak ove sezone dijelio pravdu u porazima od Osijeka i Farmaceuta.

Čulini će asistirati Vedran Đurak (Stupno), Jerko Crnčić (Vrbovec) i Toni Dadić (Zageb) dok će u VAR sobi biti Zdenko Lovrić (Đakovo) i Marjan Tomas (Vladisavci). Delegat susreta je Ivan Vukojević (Zagreb), suce će kontrolirati Draženko Kovačić (Križevci), a za sigurnost će brinuti Marko Svilić.

Kolo će u petak od 17 sati u Puli otvoriti Istra 1961 i Varaždin te Fran Jović iz Zagreba dok je subota od 15 sati rezervirana za sraz Lokomotive i Osijeka koji je pripao Splićaninu Duji Stukanu. Istog nada od 17:30 Dario Bel iz Osijeka će u Koprivnici označiti početak utakmice Slaven Belupa i Dinama.

Derbi začelja između Gorice i Šibenika igra se u nedjelju od 15 sati, a odlučeno je da će glavni sudac biti Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca dok će u VAR sobi mu pomagati Mario Zebec iz Cestice.

Službene osobe za 20. kolo:

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]