Crveni križ u srijedu je pozvao sve građane kojima u ovim hladnim danima nedostaje adekvatne odjeće i obuće da se jave u najbliže društvo Crvenoga križa u kojemu će dobiti potrebnu pomoć. Također, pozvali su sve koji imaju višak tople obuće, odjeće i posteljine ili dovoljno sredstava da ih kupe – da ih doniraju u društva Crvenoga križa.

Najizraženija potreba za spomenutimpredmetima je u Vukovaru, Iloku, Gospiću, Donjem Lapcu, Pregradu, Novoj Gradiški, Križevcima, Samoboru, Dugoj Resi, Krapini, Garešnici i Labinu. Val hladnoće posljednjih dana najviše je ugrozio ranjive skupine ljudi poput bolesnih, starih, nemoćnih, siromašnih te onih koji žive sami na udaljenim lokacijama, dodaju.

“Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika u nadolazećim danima, interventni timovi Crvenoga križa diljem Hrvatske u stanju su pripravnosti i bit će spremni reagirati u kriznim situacijama. Hrvatski Crveni križ moli sve građane koji znaju za osobe koje su posebno ugrožene ovom hladnoćom, da to jave u najbliže društvo Crvenoga križa te po potrebi, u granicama svojih mogućnosti, i sami pruže ruku pomoći”, poručuju iz Crvenog križa.

Komentiraj