Prema rezultatima najnovijeg istraživanja CRODEMOSKOP koje je objavio HRT, popularnost Mosta pala je dobrano ispod 10 posto. Istraživanje koje je provedeno u prva tri dana prosinca pokazuje kako je popularnost HDZ-a i SDP-a u blagom padu u odnosu na prošli mjesec, pa tako HDZ na ljestvici preferencija stranaka vodi s popularnošću od 31,3 posto (pad od 0,2 posto u odnosu na studeni), a SDP je drugi s 25,2 posto (pad od 0,1 posto u odnosi na studeni).

Most pao ispod 10 posto

No, najzanimljiviji je prilično velik pad popularnosti MOST-a, čija je popularnost u prosincu pala na 8,7 posto. U studenom je MOST u istom istraživanju bilježio popularnost od 10,1 posto, a mjesec dana ranije 10,8 posto.

Čak 55,5 posto građana smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, dok smjer kretanja zemlje podupire 32,3 posto građana. Najviše optimista ima u redovima glasača HDZ-a, njih čak 77,4 posto, dok je najviše pesimista među glasačima stranke Pametno – njih tek 13,3 posto smatra da zemlja ide u dobrom smjeru.

“Nitko” je vrlo blizu Kolindi

Ispitanici su Vladi Andreja Plenkovića dali prosječnu ocjenu 2,62, dok je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dobila prosječnu ocjenu 3,22 (naspram ocjene 3,16 iz studenog).

Najpozitivnije percipiran političar u zemlji je premijer Andrej Plenković (23,6 posto), a na drugom mjestu je predsjednica države (12,8 posto). Na pitanje “Koji je političar za vas osobno najpozitivniji u zemlji” 12,6 posto ispitanih reklo je “Nitko”, dok se na četvrtom mjestu drži Anka Mrak Taritaš (6,9 posto).

Komentiraj