Croatia Airlines u listopadu povezuje Hrvatsku sa 15 europskih odredišta

 

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u četvrtak je prioočio kako će u listopadu njihovi zrakoplovi izravno povezivati Hrvatsku sa 15 međunarodnih odredišta – Amsterdam, Beč, Berlin, Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London Heathrow, Lyon, München, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje i Zürich.

U međunarodnom redovitom prometu glavni grad Zagreb bit će izravno povezan s 12 europskih odredišta, iz Splita će se letjeti u 10 europskih metropola, iz Dubrovnika u dva međunarodna odredišta, a iz Rijeke će se i dalje letjeti u München. U domaćem redovitom prometu zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb s pet hrvatskih zračnih luka (Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Bol na otoku Braču), a nastavljaju se i letovi na linijama Osijek – Split i Osijek – Dubrovnik, navode u priopćenju.

Croatia Airlines tijekom epidemije koronavirusa ni u jednom trenutku nije prekinuo letenje te je bio jedini avioprijevoznik koji je tijekom epidemiološke krize kontinuirano omogućavao prometnu povezanost Hrvatske sa svijetom i unutar državnih granica. Zrakoplovi CA su tijekom vrhunca turističke sezone izravno povezivali Zagreb s 14, Split s 11 i Dubrovnik sa 7 međunarodnih odredišta.

“Sve mjere zaštite, koje tvrtka provodi od pojave epidemije koronavirusa, u potpunosti su usklađene s odlukama i preporukama javnozdravstvenih tijela i zrakoplovnih vlasti. Za cijelu posadu zrakoplova obvezno je korištenje zaštitne opreme i sredstava (maske, rukavice, dezinficijensi), zrak u putničku kabinu zrakoplova ulazi iz atmosfere i pritom se pročišćava najsuvremenijim filterima, a zrakoplovi se kontinuirano dezinficiraju. Također, za putnike vrijedi obveza nošenja pokrivala za lice i maski tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini, a na raspolaganju su im i dezinfekcijske maramice”, ističu iz CA.

Komentiraj