Trebala je to biti večer za pamćenje za Cristiana Ronalda. Čovjek s daleko najvećim egom u svijetu nogometa sinoć je u Parizu slavio rekordni 128. nastup za Portugal. Prestigao je tako Luisa Figa, dosadašnjeg rekordera.

Ipak, ispostavilo se kako će utakmicu protiv Austrije što prije htjeti zaboraviti. 31-godišnjak je na početku susreta izgledao sretno i potpuno opušteno, a oko dvadeset tisuća portugalskih navijača pokušalo mu je pjesmom i skandiranjem pomoći da Portugal odvede u osminu finala. Pokušavao je Ronaldo, ne može se reći da nije. Uputio je čak deset udaraca prema austrijskim vratima, ali niti jedan nije završio na cilju – iza leđa vratara.

Ipak, nakon dosuđenog penala za Portugal, činilo se kako će se Ronaldo ipak na kraju moći veseliti. Ali, ono što je uslijdio, bilo je samo nastavak noćne more koju je proživljavao čitavu večer. Iako je Real Madridu donio Ligu prvaka upravo sa bijele točke, u subotu je promašio. Na licima portugalskih navijača nevjerica, dok su Austrijanci slavili promašaj najboljeg nogometaša Portugala.

Označeno zaleđe poništilo je jedini udarac Ronalda koji je ušao u mrežu Austrijanaca. Ronaldo je na ovom Europskom prvenstvu uputio ukupno 20 udaraca prema suparničkom golu, što je 11 više od bilo kojeg druogog nogometaša, ali više i od devet čitavih reprezentacija na EURO-u.

Na kraju Ronaldo je uveselio barem jednog navijača, koji je nakon posljednjeg sučevog zvižduka utrčao u teren i pokušđao apraviti selfie Ronaldom. Osiguranje ga je pokušalo odvući od portugalske zvijezde, ali Ronaldo je sa smješkom ipak pozirao s obožavateljem.

Komentiraj