Ćorić: “S Kovačevićem nisam bio u Klubu dok je trajao natječaj”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kazao je danas da će se očitovati zatraži li to od njega Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, ali “ne vidi razlog za propitivanje”, jer “s Kovačevićem se nisam vidio u Klubu u vrijeme kad je bio otvoren natječaj za izbor predsjednika uprave Janaf”.

Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Ćorića zbog Kluba i imenovanja Kovačevića

“Naravno da će se očitovati ako je predmet doista otvoren, ali ja ne vidim niti jedan razlog za propitivanje. S Kovačevićem se nisam vidio u Klubu u vrijeme kad je bio otvoren natječaj za izbor predsjednika uprave Janaf. U Klubu sam bio nakon toga, nakon lockdowna, s mobitelom”, prenio je N1 Ćorićevu izjavu.

Ostavku ne da. “Na hrvatskoj javnosti i onima koji o tome odlučuju je da odluče imam li povjerenje ili ne. Predsjednik Vlade odlučuje koji je tim s kojim igra i dok god sam ja u tom timu učinit ću sve što je najbolje za resor koji vodim”, kazao je Ćorić.

Komentirao je performans Ivana Vilibora Sinčića koji je istovario kombi soli pred Ministarstvom gospodarstva.

Sinčić iskrcao kombi soli pred Ministarstvo gospodarstva

“Dogodio nam se još jedan živopisni nastup Sinčića i njegove ekipice. Bilo bi sjajno kada bi Živi zid na europskoj i nacionalnoj razini išao s nekim konkretnim prijedlozima, ali već godinama nismo to u mogućnosti doživjeti, pa nismo ni ovaj put. Pozivam Sinčića da nastavi s fizičkim aktivnostima, dobro će mu doći i to je i način na koji će se pripremiti na ovu sezonu virusa”, poručio je Ćorić.

Dodao je da je istina da je Hrvatska ovisna o uvozu, ali da je domaća proizvodnja veća od tog uvoza.

Komentiraj