Sinčić iskrcao kombi soli pred Ministarstvo gospodarstva

Europarlamentarac Živog zida Ivan Vilibor Sinčić iskrcao je prije podne kombi soli pred zgradom Ministarstva gospodarstva kako bi upozorio da Hrvatska 90 posto soli uvozi iz inozemstva.

Kombi sa solju dovezli su aktivisti Živog zida, predvođeni Sinčićem, oko 10,30 pred zgradu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u Radničkoj 80 u Zagrebu. Aktivisti su lopatama iskrcavali sol, dok je Sinčić s krova kombija preko megafona kritizirao ministra Ćorića i sve prethodne ministre zbog toga što Hrvatska uvozi toliku količinu soli.

Nakon što su točno pred ulazom u zgradu iskrcali sol, tako da hrpu treba zaobilaziti kako bi se ušlo u zgradu, kombi je otišao, a Sinčić je dao izjavu novinarima.

“Došli smo upozoriti javnost i prozvati ministra gospodarstva i sve bivše ministre, i vladajući HDZ kao i lažno oporbeni SDP, da Hrvatska, koja ima idealne uvjete za proizvodnju soli, uvozi devedeset posto soli”, kazao je Sinčić.

“To je tekovina njihove dugogodišnje politike, koja je dopuštala da se sol uvozi iz Alžira i Maroka. Danas, ljude koji imaju sve uvjete za proizvodnju soli, ne žele ni primiti”, kazao je Sinčić.

Prije dvadesetak dana, Sinčić je pred Vladom iskrcao kombi lubenica, što je izazvalo priličnu zbrku.

Kaos pred Vladom, Sinčić istovario hrpu lubenica na Markovom trgu

Komentiraj