Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Ćorića zbog Kluba i imenovanja Kovačevića

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa zaprimilo je prijavu Gonga protiv ministra Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića, kao i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja te predsjednika Republike Zorana Milanovića, objavio je HRT.

Podsjetimo, udruga GONG je izvijestila da je podnijela prijavu Povjerenstvu zbog druženja dužnosnika u takozvanom klubu uhićenog Dragana Kovačevića.

Predsjednica Povjerenstva rekla je da će tražiti dokumente i ispitati je li moglo biti povrede zakona o sprečavanju sukoba interesa.
Novaković je izjavila i da je Povjerenstvo otvorilo predmet protiv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.Tomislav Ćorić, vezano za druženja u klubu gospodina Kovačevića koji je bio predsjednik Uprave Janafa, je postupak izbora proveo. Dakle on je bio u povjerenstvu koje je sve kandidate ispitivalo, poručila je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Ministar Oleg Butković još je jednom ponovio da je u klubu Dragana Kovačevića bio dvaput te da je spreman odgovarati na sva pitanja povjerenstva. Ja sam tamo bio dva puta, nisam tamo bio u vrijeme korone. Ponavljam, ništa se nenormalno i nemoralno tamo nije događalo. Ja nisam ostavljao mobitele na ulazu. To je bilo u slobodno vrijeme i da sam vidio nešto nenormalno i nemoralno otišao bih od tamo momentalno, kazao je.

 

Komentiraj