Član HHO-a zaziva “konačno rastjerivanje Nacionala”

Ivica Galovic/PIXSELL

 

Nacional će podnijeti kaznenu prijavu protiv člana HHO-a Igora Peternela

 

Tjednik Nacional podnijet će za početak kaznenu prijavu protiv Igora Peternela, člana Hrvatskog helsinškog odbora zbog kleveta izrečenih preko njegova Facebook profila. Izdavač Nacionala smatra klevetničkim i krajnje uvredljivim, te utoliko neistinitim i neprimjerenim njegove tvrdnje u kojima, među ostalim, kaže da Nacional reketari, laže, obmanjuje i uništava ljude.  

Peternelova objava na njegovu Facebook profilu glasi: ‘Nacional sutra donosi na naslovnici Sauchu i vrlo afirmativan tekst u kojem on spašava naciju svojim istražiteljskim sposobnostima i velikom žrtvom. Ne ulazeći u špekulacije o njegovoj krivnji stoji činjenica da je Sauchina supruga Sauchina odvjetnica, a usput je i odvjetnica Nacionala. U istom broju Nacional donosi i priču o prevarama u udruzi Senzori.Toj udruzi pomagali su mnogi poznati građani ove zemlje, a fotografije vlasnika u drustvu tih donatora objavljivane su posvuda. Sasvim slucajno u Nacionalu objavljuju jedino sliku Ane Karamarko u kontekstu malverzacija u udruzi iako ih je Ana kao i brojni drugi samo naivno pomagala!
To je jedan od primjera novinarstva u Hrvatskoj–koje laže, obmanjuje, selektivno štiti interesne skupine, kreira naručene afere, zataškava, reketari, smjenjuje, uništava ljude, utječe na rezultate izbora !! I dok bude takvo ni drustvo nece biti normalnije!! Dok ih se konačno ne razjuri!!’

 

peternel facebook

 

Igor Peternel angažiran je u HOO-u, gdje se spominje i među istanutijim članovima. Na internet stranici HOO-a navodi se da je to nevladina, neprofitna, izvanstranačka i neovisna udruga hrvatskih građana i građanki za zaštitu, promicanje i razvoj ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

HHO navodi i da im je cilj razvoj demokratskih ustanova, kao i promicanje vladavine prava i ljudskih prava.

‘Svatko u ovoj zemlji ima pravo na svoje mišljenje, u njoj je zajamčena sloboda javnog izražavanja, ali mora postojati i odgovornost za javno izgovorene riječi. Ostavljam na savjest drugih članova i vodstva HOO-a procjenu je li primjereno da među svojim članovima imaju ljude koji javno kleveću medije i zazivaju njihovo konačno razjurivanje’, izjavio je Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala.  

 

Komentiraj