HINA/HTS

Čilić i Karlović u četvrtfinalu s-Hertogenboscha

Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je prvi nositelj ATP turnira u s-Hertogenboschu, plasirao se je u četvrtfinale nakon što je u četvrtak u drugom kolu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića sa 6-7 (6), 6-2, 6-4 poslije sat i 58 minuta igre.

Čilić je u prvom setu imao dvije prigode da ga okonča u svoju korist, prvo u četvrtom gemu, kada je kod 30-40 imao “break loptu”, ali je propustio tu šansu, a potom u tie-breaku.

U odlučujućoj igri prvog seta Čilić je sa sa dva “mini-breaka” došao do vodstva 5-2 i imao je dva servisa da zakljuuči set. Nije uspio, ali kod 6-5 ponovno je servirao za set, i opet je promašio. Tipsarević je znao iskoristiti takve poklone i uzeo je prvi set.

U drugom setu Čilić je “ubacio u višu brzinu” i kod 2-2 napokon je došao do prvog “breaka” u meču. Potom je još jednom oduzeo servis protivniku i brzo je zaključio set sa 6-2.

A u istom ritmu nastavio je i u odlučujućem setu, još jedan “break” u trećem gemu usmjerio je Čilića ka pobjedi, osmoj iz deset međusobnih susreta.

Prethodno je 38-godišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na turniru u s-Hertogenboschu, izborio četvrtfinale pobijedivši 150. igrača svijeta Amerikanca Stefana Kozlova sa 6-4, 6-1.  Protiv duplo mlađeg Kozlova, koji je rođen u Skoplju, Karlović je rutinski odradio meč koji je trajao 57 minuta, potvrdivši da mu je trava omiljena podloga.

Karlovića u četvrtfinalu čeka Rus Danil Medvedev, dok Čilić ide na pobjednika iz dvoboja Kanađanina Vaseka Pospišila i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Komentiraj