U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčano vrijeme, ali poslijepodne i pogotovo navečer sa zapada dolazi jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, prognoziraju iz DHMZ-a.

Ponegdje može biti i izraženijeg grmljavinskog nevremena praćenog pojačanim vjetrom. Tijekom noći na nedjelju kiše će biti u većem dijelu zemlje, jedino će se na jugu zadržati uglavnom suho.

U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura između 30 i 35 °C.

Meteoalarm je za subotu izdao upozorenja žute i narančaste boje za cijelu Hrvatsku. Upozorenja zbog visokih temperatura na snazi su za područja Dubrovnika, Knina, Splita, Osijeka i Rijeke. Zbog mogućnosti izraženijih grmljavinskih pljuskova upozorenja su izdana za područja Gospića, Zagreba, Karlovca i Rijeke.

U prvom dijelu nedjelje biti će oblačno uz kišu i lokalne pljuskove, a poslijepodne postupni prestanak oborine i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnoj unutrašnjosti.

Bit će razmjerno vjetrovito, na kopnu uz umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu jaku i ponegdje olujnu buru.

Najniža temperatura zraka od 10 do 15 u unutrašnjosti, na istoku i do 18, a na Jadranu između 18 i 23, na jugu do 26 °C. Danju osjetno svježije nego proteklih dana s najvišom temperaturom od 18 do 23 na kopnu te od 25 do 30 °C uz obalu i na otocima.

Komentiraj