Červar najavio ostavku: “Nakon prvenstva odlazim, više ne mogu dalje”

“Nikome nije drago izgubiti. Nismo dobro igrali, jako sam iznenađen. Bio sam uvjeren da ćemo danas biti dobri. Za mene je ovo razočarenje”, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon uvjerljivog poraza naših rukometaša protiv Argentine, s čime su si zakomplicirali prolazak u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva. Da bi ostvarili plasman, naši reprezentativci, računajući da će Danska u ovom kolu svladati Japan, moraju slaviti protiv Danske te istovremeno navijati za pobjedu reprezentacije Katara protiv Argentine.

Izbornik Červar je razočaran, a sam je najavio da će uskoro biti – bivši izbornik. “Mislim da je vrijeme da me netko zamijeni na ovom mjestu. Više ne mogu dalje. 250 nastupa imam u reprezentaciji. Nakon prvenstva odlazim. Nakon ovakve utakmice nije u redu da izbornik ostane. Snosim odgovornost. Ne bježim od toga. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Dat ću potporu novom izborniku. Jako mi je žao zbog večerašnje utakmice”, poručio je.

O samoj utakmici rekao je da je sve bilo u pristupu. “Argentina je imala više želje, mi nismo gladni pobjeda. Život ima uspona i padova, nikoga ne krivim, ali HRS mora naći drugog izbornika. Odluku neću promijeniti, mislim da je vrijeme za novog čovjeka. Možda se izvučemo protiv Danske, ali govorim za budućnost”, zaključio je.

Najavu odlaska Červara komentirao je Ivan Čupić, koji je nosio Hrvatsku u prvom poluvremenu, ali nije mogao sam protiv Argentine. “Iznenađen sam zbog odlaska Line. Ako je to njegova zadnja, on zna što je najbolje za njega”, rekao je i zaključio da su izgubili utakmicu zbog velikih problema u napadu.

Komentiraj