Caritas Zagrebačke nadbiskupije počeo je s podjelom paketa pomoći najugroženijim stanovnicima Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, koju financira Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Prvih tisuću paketa pomoći podijeljeno je u subotu na sedam lokacija u Zagrebačkoj županiji, ovoga tjedna na redu je Krapinsko-zagorska, a nakon toga i Karlovačka županija, priopćeno je iz Caritasa.

Osim pomoći u hrani, korisnici će dobiti i pomoć u higijenskim proizvodima, a dio njih u školskom priboru i opremi.

Projekt “Caritas-paketi pomoći za najugroženije”, vrijedan više od sedam milijuna kuna, financiran je sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a provodi se u suradnji s centrima za socijalnu skrb i župnim Caritasima.

Podjelu paketa obavljaju volonteri župnih Caritasa, dok će starim, bolesnim i nemoćnim osobama paketi biti dostavljeni na kućnu adresu dostavnim kombi vozilom.

U okviru popratnih mjera, predviđeno je održavanje javnih tribina te tiskanje i podjela informativnih letaka i plakata na temu zdravlja, prehrane, financijske pismenosti te održavanja osobne i higijene prostora.

“Projektom smo željeli obuhvatiti potrebite s prebivalištem izvan Grada Zagreba koji žive u siromaštvu, a do sada nisu bili obuhvaćeni ovakvim oblikom pomoći. Osim toga, organiziranjem distributivnih centara, utvrđivanjem i ujednačivanjem kriterija primanja pomoći, te snaženjem postojećih ljudskih resursa Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i župnih Caritasa želimo osigurati preduvjete za nastavak ovakvih aktivnosti i po završetku projekta”, ističe voditeljica projekta Elza Parlov.

Komentiraj