Cannes, bez obzira na koronu, objavio koji film otvara ovogodišnji festival

Iako nitko sa sigurnošću ne može reći hoće li se i u kakvoj formi ove godine održati filmski festival u Cannesu, predviđen za razdoblje od 6. do 17. srpnja, organizatori su objavili koji će film prikazati na njegovom otvorenju. Radi se o filmu „Annette“ francuskog redatelja Leosa Caraxa  sa Adamom Driverom i Marion Cotillard u glavnim ulogama.

Leos Carax ima kultni status među filmofilima, njegov posljednji film „Sveti motori“ iz 2012. godine također je prikazan na festivalu u Cannesu i smatra se jednim od najboljih filmova snimljenih u ovom stoljeću. Žanrovski, film „Annette“ se najavljuje kao romantični mjuzikl za koji je glazbu radio art rock bend Sparks. Radnja filma, prvog u Caraxovoj karijeri na engleskom jeziku, odvija se u Los Angelesu. Priča je to o Henryju, stand-up komičaru s posebnim smislom za humor, i Ann, svjetski poznatoj pjevačici. Oni su savršen par, zdravi, sretni i glamurozni. Rođenje prvog djeteta, Annette, pretvara se u misterij koji će promijeniti njihove živote.

„Svaki film Leosa Caraxa je događaj. A ovaj ispunjava očekivanja. ‘Annette’ je dar kojem su se  ljubitelji filma, glazbe i kulture nadali, film za kojim smo žudjeli tijekom protekle godine dana“, izjavio je Pierre Lescure, predsjednik filmskog festivala u Cannesu a slične komplimente ovom filmu podijelio je i Thierry Frémaux,  direktor festivala u Cannesu.

Film „Annette“ trebao je imati premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu. Kako festival nije održan, Carax se dogovorio s organizatorima festivala da će pričekati godinu dana s njegovim prikazivanjem samo kako bi imao premijeru na najvećem filmskom festivalu na svijetu. Predsjednik žirija na ovogodišnjem festivalu biti će Spike Lee.

Komentiraj