Caktaš: “U Osijeku mogu igrati na još većoj razini”

Nakon što je s Osijekom dogovorio suradnju za sljedeće tri i pol godine Mijo Caktaš se putem službene stranice Bijelo-plavih obratio javnosti. Nova jedanaestka kluba s grada na Dravi je s priprema Osijeka u Poreču poručio: “Hvala svima na čestitkama. Prvo ću se upoznati s novim suigračima, neki od njih su mi jako dobro poznati, posebno oni koji su mi bili suigrači. Interes trenera Bjelice i Osijeka je postojao već prošloga ljeta, tada sam se odlučio ići nekim drugim putem, ali sada su nam se želje poklopile. Jedva čekam da krenem na trening i da se priključim momčadi. To je sada najvažnije.”

Dotaknuo se i dobrih reakcija navijača Bijelo-plavih koje su uslijedile nakon potvrde njegovog transfera: “Drago mi je što imaju takvo mišljenje o meni i da me cijene. Mogu samo reći i obećati da ću dati sve od sebe, svoj maksimum na terenu. Vidimo da HNL nikada nije bilo zanimljiviji i neizvjesniji, čekaju nas stvarno lijepe utakmice i veselimo se skorašnjem početku drugog dijela sezone.”

Bijelo-plavi su za njegove usluge bili zainteresirani i prošlog ljeta, ali je tad nakon ružnog rastanka s Hajdukom odabrao ponudu saudijskog Damaca: “Je, bili smo stalno u kontaktu gospodin Bjelica i ja, možda je to u medijima malo drukčije prezentirano, ali je to istina. Moram reći da sam imao određenih zdravstvenih, rekao bih općih problema, ali je to sada iza mene i spreman sam za ono što me očekuje. Imam iza sebe jako dobru polusezonu u Saudijskoj Arabiji, no osjetio sam da u Osijeku mogu igrati na još jednoj većoj razini, imamo se za što boriti idućih mjeseci i vjerujem da ćemo u tomu biti uspješni. Nadam se da će navijači biti uz nas, još i više nego do sada, ponovit ću kako ću od sebe dati sve što znam i mogu i vjerujem da ćemo biti uspješni.”

Dolaskom Caktaša zadovoljan je i prvi čovjek struke Osijeka Nenad Bjelica: “Pojačavamo prije svega sami sebe, želimo biti bolji nego što smo bili do sada i sigurno je da će nam Mijo pomoći u tome. Naravno da od njega sada očekujem da se što prije adaptira na momčad koja će sa sigurno dobro prihvatiti. Želim mu prvenstveno puno zdravlja i puno golova u dresu Osijeka. I sama njegova pojava u svlačionici je svakako veliki impuls svim igračima. Donosi nam iskustvo, golove, asistencije, godine uspješnog igranja u HNL-u, neka nam samo pomogne u tim našim nastojanjima kada je riječ o ostvarenju klupskih ciljeva.”

Strateg Bijelo-plavih vjeruje da će se Caktaš brzo prilagoditi na novu momčad: “Već smo mu ranije poslali plan treninga koje je mogao i individualno odraditi. Posljednju je utakmicu odigrao prije desetak dana i u dobrom je stanju tako da vjerujem da bi mogao biti spreman već za prvo kolo. Znamo da je najkorisniji iza „špice“, na poziciji ofenzivnog veznog, znat ćemo ga zasigurno adaptirati na naš sustav.”, zaključio je Bjelica za službene stranice Osijeka.

Osijek se pojačao s Mijom Caktašem

Komentiraj