ČAK 87.5 MILIJUNA EURA Cristiano Ronaldo sa najvećom zaradom prošle sezone

EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Kapetan portugalske nogometne reprezentacije i zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo prošle je godine zaradio 87.5 milijuna eura, čime je i nogometaš s najvećom zaradom na svijetu, prema informacijama France Footballa.

U zaradu Ronalda ubrajaju se godišnja plaća u ‘Kraljevskom klubu’, kao i bonusi te zarada od sponzora i oglašavanja. Na drugom je mjestu kapetan argentinske reprezentacije i nogometaš Barcelone Leo Messi, koji je prošle sezone zaradio 76.5 milijuna eura.

Na trećem se mjestu nalazi Messijev suigrač iz Barcelone Nerymar sa zaradom od 55.5 milijuna eura, četvrti je Gareth Bale iz Real Madrida sa 41 milijunom eura, dok je na petom mjestu argentinski nogometaš Ezrquiel Lavezzi, koji igra u kineskom klubu Hebei Fortune, a prošle je sezone zaradio 28.5 milijuna eura.

Kod trenera, prošle je sezone najviše zaradio trener Manchester Uniteda – 28 milijuna eura. Slijede izbornik Kine Marcelo Lippi (23.5 milijuna eura), francuski trener Laurent Blanc (20 milijuna eura), trener münchenskog Bayerna Carlo Ancelotti (15,8 milijuna eura) te trener Manchester Cityja Pep Guardiola (14.5 milijuna eura).

Komentiraj