Cade Cunningham Detroitov prvi izbor Drafta, Washington mijenjao Westbrooka u Lakerse

U četvrtak navečer održan je NBA Draft koji je protekao bez iznenađenja. Detroit Pistons su birali prvi i prema očekivanjima izabrali Cadea Cunninghama. Radi se o 19-godišnjaklu koji dolazi sa Oklahoma State University gdje je bio na prosjecima od 20.1 koševa, 6.2 skokova, 3.5 asistencija i 1.6 ukradene lopte po utakmici. Cunningham je nominalno playmaker, no sa visinom od 2.03 bez problema igra na pozicijama 1-4, pogotovo u obrani.

Drugi su birali Houston Rocketsi, vlasnici najlošijeg omjera prošle sezone (17-55) su uzeli 198 cm visokog beka šutera Jalena Greena, 19-godišnjaka koji je prošle sezone igrao u razvojnoj G-League. Za momčad Ignite imao je prosjeke od 17.9 koševa, 4.1 skokova i 2.8 asistencija po utakmici.

Evan Mobley je treći izbor Drafta, 213 cm visoki igrač koji pokriva pozicije 4 i 5 novi je član Cleveland Cavaliersa. Dolazi sa sveučilišta South California gdje je upisivao 16.4 koševa, 8.7 skokova, 2.4 asistencija i 2.9 blokada po utakmici.

Uz Draft istog je dana dogovorena jedna jako zanimljiva razmjena igrača. Lakersi, razočarani raspletom NBA doigravanja, kreću sa redizajnom momčadi u novom pokušaju da dohvate titulu: Russell Westbrook dolazi u LA, u suprotnom smjeru idu krilo Kyle Kuzma, bek Kentavious Caldwell-Pope, centar Montrezl Harrel i 22. izbor Drafta Isaiah Jackson. Wizardsi će još poslati i drugi izbor Drafta 2024. i 2028.

Los Angeles Times piše kako su se LeBron, Davis i Westbrook našli prije tjedan dana i sve dogovorili: Davis bi po tom dogovoru prešao ne poziciju broj pet, LeBron na četiri, s tim da se Westbrook složio otvarati prostor Jamesu kada inicira napade – otprilike uloga kakvu je Westbrook imao kada je igrao sa Hardenom u Houstonu.

Lakersi su sada dobili svoj Big 3 sa Westbrookom koji je prošle sezone bio na 22.2 koševa, 11.5 skokova i 11.7 asistencija po utakmici.

Komentiraj