Hrvatski izbornik Ante Čačić nakon poraza od Portugala u osmini finala Europskog prvenstva smatra da se Portugal odlučio igrati na kontre i polukontre s osam igrača iza lopte.

“Što je više utakmica dmicala to smo bili opasniji. Napravili smo jednu grešku na utakmci i bili smo kažnjeni. To je čar nogometa”, kaže Čačišć koji poručuje kako što prije trebamo zaboraviti Francusku, gsje smo pokazali dobar nogomet, jer nas za već mjesec dana očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvi u Rusiji.

“Nije lako, imamo za čime žaliti. Bili smo dobri, bili smo bolja ekipa od Portugala”, kaže Čačić dodajući da Portugalu nismo dopustili da nam zapuca prema golu. “Mi smo s druge strane promašili svoje šanse, nismo naplatili dominaciju. Dogodilo se što se dogodilo”, poručuje.

Na pitanje je li zakasnio s promjenama, odgovara kako mu je to teško reći. “Bilo je za očekivati da će Kalinić i Pjaca nešto napraviti kada su ušli”. Mnogi komentatori se slažu da vjerojatno i bi, da su ušli ranije u igru.

“Vjerujem da ćemo naći unutarnje snage da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Neće biti lako. Puno stvari nam ne ide na ruku, ali moramo smoći snage da se kvalificiramo u Rusiju”, kaže.

Za kraj je poručio kako moraju svi biti veseli jer su skrenuli pozornost na Hrvatsku. “Svi su živjeli uz reprezentaciju. Siguran sam da nam nemaju što zamjeriti”, zaključio je Čačić.

Komentiraj