Premda niti ovoga puta nije želio otkriti sastav koji će u utorak nastupiti protiv Španjolske, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić znakovito je poručio: “Protiv Španjolske ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi.”

Gotovo sigurno neće nastupiti Luka Modrić kako bi što spremniji dočekao osminu finala, a po svemu sudeći ‘furiju’ će propustiti i Mario Mandžukić. Umjesto njih priliku bi mogli dobiti Marko Pjaca i Nikola Kalinić. Prve minute na EP-u bi mogao dobiti i Šime Vrsaljko, a od prve minute bi mogao zaigrati i Gordon Schildenfeld umjesto Vedrana Ćorluke. Tko zna, Čačić će možda u vatru gurnuti i mlađahnog Antu Ćorića koji je na posljednjem treningu uoči puta u Bordeaux vježbao u skupini s prvotimcima.

“Ova utakmica je za nas pripremna za eliminacijsku fazu. Protiv Španjolske ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi,” kazao je Čačić.

Na tvrdnju kako ‘vatreni’ još uvijek nisu 100 posto u osmini finala izbornik je poručio. “Kada ja kažem da smo u osmini finala onda smo u osmini finala. Kakva bi to završnica bila bez Hrvatske.

Čačić je pojasnio kakva je situacija s Modrićem.

“Modrić je prošao magnetsku rezonancu, koja je pokazala da nema rupture, a hoće li nastupiti, to ćemo još vidjeti. Što se tiče Ćorluke, koji mi je vrlo važan igrač, moramo vidjet kakvo je stanje s posjekotinom,” kazao je.

Na pitanje je li mu laknulo zbog Uefine novčane kazne zbog divljanja hrvatskih huligana nakon što se u javnosti danima nagađalo da bi hrvatska reprezentacija moglabiti izbačemna s turnira, Čačić je istaknuo.

“Naravno da nam je laknulo, no brzo smo se okrenuli Španjolcima i onome što nas čeka,” rekao je Čačić otkrivši boji i se novih nereda.

“Nisam zabrinuti, jer je to bila dovoljna opomena za nas, ali i za francusku policiju, UEFA-u i organizatore. Mi se moramo usredotočiti na teren.“

Uoči posljednjeg kola hrvatska vrsta je druga, ali na koncu može osvojiti prvo, ali i treće mjesto.

“Neće biti nikakvih kalkulacija. Ova reprezentacija mora tražiti pobjedu protiv svakoga. Španjolska je sjajna, ali Hrvatska će tražiti svoju priliku. Bio bi zadovoljan i kada bi nastavili trend igre i ponašanja koje smo imali u prve dvije utakmice.“

Hrvatska je i na posljednjem EP-u u zadnjem kolu igrala prrotiv furije. Usprkos odličnoj igri odabranici Slavena Biliča su poraženi 0-1 nakon čega su napustili turnir. Jeste li pogledali tu utakmicu
“Nisu to iste utakmice, niti su sada isti sastavi. Međutim taa je utakmica donijela spoznaju da se može ravnopravno irati protv Španjolske

Španjolski strateg je najavio da će odmarati neke igrače.

„Španjolska i Hrvatska su osigurali nastavak natjecanje na Euru. Mislim da je to normalno i nije nikakvo podcjenjivanje. Pa i ja tako razmišljam“, zaključio je Čačić.

Komentiraj