Predsjednik Reformista Radimir Čačić u razgovoru za N1 kazao je kako mu nije ponuđeno mjesto ministra gospodarstva u eventualnoj budućoj Vladi, ali da razgovori o preslagivanju traju.

“Nije mi ponuđeno ministarstvo gospodarstva, niti je za to vrijeme, niti se moglo to učiniti”, kazao je Čačić.

Na upit je li ga HDZ kontaktirao s namjerom dogovora oko preslagivanja, rekao je da naravno da je i da mu u Saboru prilaze svi, sa svih strana.

“I ljevica razgovara s desnicom i centar s ljevicom i desnicom. Jedna od tema je i konsteliranje nove Vlade. Jedini koji ni na kakav način u tome ne sudjeluje je gospodin Sinčić. Naravno da s njim nitko ne razgovara jer nitko ne pomišlja da bi mogao biti element  bilo čega konstruktivnog”, kazao je Čačić.

“Zbog MOST-a je sve otišlo kvragu”

Dodao je i da su mu nudili poziciju u Vladi.

“Naravno, to je dio razgovora i s desne i lijeve strane. Naša politička snaga je mala da bi mi mogli na to utjecati, ali naravno da neke reference koje imam navode ljude na razmišljanje o tome.

Prerano je da bi se o tome razgovaralo, ali moje reference nisu nepoznate. Kad bude razgovarat ćemo o tome”, kazao je Čačić.

“Kao i obično u Hrvatskoj, puno su izgledniji scenariji bez pameti nego s pameti. Mi imamo u Saboru 19 ljudi s dobrom i pozitivnom voljom i političkom pozicijom koja je bliska reformistima, a to je Most. U reformama i konkretnim reformama, ali bez ikakvog političkog iskustva. Oni su početnici i dio uzroka da je sve otišlo k vragu. Imamo i jednog čovjeka koji nema ništa pozivitno nego destruktivno. Nakon izbora može se desiti da imamo 10 takvih”, objasnio je kako vidi rasplet političke situacije u Hrvatskoj.

Komentiraj