Butković o skandalu šefa APN-a: “Svašta sam vidio i doživio u politici, ali ovako nešto još nikada”

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je u srijedu slučaj v.d. ravnatelja Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), HDZ-ovog Krešimira Žunića koji je, dok je bio zamjenik ravnatelja, kupio povlašteni stan od APN-a.

“Tu je svaki komentar suvišan. Svašta sam vidio i doživio u politici, ali to što sam sinoć kada sam gledao prilog, još nikada nisam vidio”, kazao je Butković.

Kazao je i da mu je bilo neugodno što su članovi iste stranke.

Butković je rekao i da je spreman na sigurnosnu provjeru i za to je da se to vrati. “Ja sam rođen spreman. Ljudi koji idu na najodgovornije funkcije u državi trebali bi prolaziti sigurnosne provjere”, smatra ministar prometa.

Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove kako bi pomogla obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle rješavati svoje stambeno pitanje. Žunić je stan kupio sa sinom, ali je u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Sam Žunić koji, navodno, ima još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević u svemu ne vidi problem, već se RTL-u požalio kako ga je sram zbog toga “koliko nema”.

“Sram me koliko nemam. Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita. Pa šta će premijer mislit’ o meni, majke ti, kakav je to sposoban čovjek koji sebi ne može pomoći”, pitao se Žunić.

Štromar najavio smjenu šefa APN-a, slučaj komentirao i Plenković

Komentiraj