Dusko Jaramaz/PIXSELL

Butković najavio radove na čvoru Meterize i studiju izvodivosti za brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin

Ove godine počet će gradnja čvora Meterize u Šibeniku i izraditi studija izvodivosti brze ceste Šibenik-Drniš-Knin, najavio je u petak ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom posjeta Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku.

“Razgovarali smo o najvažnijim projektima vezanim za županiju i zaključili da u 2016. idemo s daljnjim aktivnostima izrade dokumentacije i studija za brzu cestu prema Drnišu i Kninu te da u ovoj godini počinje izgradnja čvora Meterize u Šibeniku”, izjavio je  Butković nakon sastanka sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem, kao i s predstavnicima poduzeća i ustanova.

Tema radnoga sastanka bila je i pomorska infrastruktura odnosno razvoj projekata Lučke uprave Šibenik, odnosno Županijske lučke uprave kao što je izgradnja komunalnih vezova za domaće stanovništvo u Vrnaži .

“Ministarstvo ove godine ima na raspolaganju 37 milijuna kuna za takve projekte, pa smo pozvali kolege da se jave na natječaj nakon donošenja državnog proračuna”, kazao je Butković.

Osim toga, Lučka uprava u Šibeniku dobila je zadatak racionalizacije projekta izgradnje upravne zgrade. “To je nešto na  čemu inzistiramo. Smatram da nema zapreke da se taj projekt nastavi”, kazao je Butković.

Komentiraj