Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u subotu je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije izjavio kako bi svi koji su pomagali Ivici Todoriću, ‘a to su političke elite’, odavno trebali biti privedeni.

“Pozivam institucije da se Todorića procesuira za svo zlo koje je učinio Hrvatskoj, proizvođačima, dobavljačima i svima drugima. Nadam se da će problem biti riješen. Žalosno je da se čovjek koji je uništio sve oko sebe sada poziva na izgradnju”, rekao je Bulj komentiravši jučerašnji zahtjev Todorića za aktivacijom ‘lex Agrokora’. Dodao je da je Todorić jedan od onih koji je hrvatsku slobodu i Domovinski rat iskoristio za svoj profit.

Bulj je komentirao i policijske izvide u Agrokoru. “Ako Ivica Todorić bude još dugo na slobodi, onda ovaj sustav nema smisla. Čovjek kojemu je HNB, guverner Vujčić, dao 10 milijardi kuna… To jest nije pratio o stabilnosti sistemskih tvrtki, omogućio da se izdaju mjenice bez pokrića onda to govori o odgovornosti. Izvršeni je direktni udar na monetarni sustav”, objašnjava Bulj.

Naglašava kako je čelnik Mosta, Božo Petrov, prvi koji se usudio podići prijavu protiv Todorića. Najavio je i kako će sljedeć tjedna kazneno prijaviti guvernera HNB-a Borisa Vujčića, za kojeg kaže da je jedan od većih krivaca za ovu situaciju, jer je trebao sve nadgledati i reagirati. Kaže kako bi i odgovorni iz HANFA-e terbali biti privedeni i odgovarati za ‘zlo koje su nanijeli hrvatskom društvu’.

“Podržat ću povjerenstvo, no međutim žalosno je da se pozivaju oni koji su Todorića doveli, davali mu milijarde. I danas je jedini izlaz borba za male ljude, da se država uključi i spasi ta radna mjesta. Neće samo Todorić biti na putu za Remetinec, nego i stotine oko njega i političke elite koje su mu to omogućile”, kazao je Bulj.

Komentiraj