Hina Dario GRZELJ/ dag

BULJ RAZLJUTIO MARTINU DALIĆ ‘Moja djedovina je ispod tog jezera’

U tijeku je aktualno prijepodne u Saboru koje je postalo burno nakon pitanja Mire Bulja.

Zastupnik Bulj pitao je u Saboru premijera kada će se skinuti ploče postavljene četnicima u Hrvatskoj, i kao primjer naveo ploču u Borovom Selu.

“Ponašanje Vlade je prema braniteljima egzemplarno. Našli smo rješenje koje znači da ploča više nije u Jasenovcu i to bez konflikta. To je umijeće i vještina. Iz respekta prema životima danima za Hrvatsku. Vijeće za fašističke simbole smo osnovali i jučer sam razgovarao sa stručnjacima i zamolili smo ih da nam daju preporuke”, rekao je Plenković.

Potom je Bulj upozorio na branu Peruća čiju je izgradnju izjednačio sa srpskom agresijom na Hrvatsku na što je burno reagirala potpredsjednica Dalić.

“Premijeru ja ću vam dostaviti ove spomenike u Hrvatskoj da znate gdje se nalaze. Vaša Vlada naravno da će predlagati i da će to ići, ali spomenici četnika stoje dok mi raspravljamo o spomenicima onih koji su dali živote za Hrvatsku. Međutim sad je obljetnica napada Ratka Mladića na branu Peruća, a i dalje se vrši agresija direktno povezana sa vašom vladom jer se prijeti narodu Sinja i Cetinske krajine, od supruga Pejčinović-Burić, a vlasnik te termoelektrane koji će onečistiti najveći vodeni bazen u Europi i odakle će cijela Dalmacija piti. Taj nasrtaj nije ništa gori nego Mladićev. prisjetit ću se tih žrtava i imam pravo upozoriti da je štetni projekt termoelektrane na Perući strateški pogrešan. Na to vas je upozorilo 17.000 građana. Ne daj se Cetino”, rekao je Bulj.

Tada je potpredsjednica vlade Dalić rekla kako je njezina djedovina ispod jezera i kako ne može slušati više te laži, dok ju je premijer začuđeno gledao.

Komentiraj