EPA/KIKO HUESCA

“Buffon nije zaslužio otići na ovaj način”

Trener Real Madrida Zinedine Zidane poručio je nakon uzvrata četvrtfinala Lige prvaka, u kojoj je Juventus nadoknadio 3:0 iz prve utakmice, da bi ga iz natjecanja izbacio Cristiano Ronaldo, koji je u 97. minuti realizirao jedanaesterac kojeg je dosudio engleski sudac Michael Oliver, kako su zasluženo prošli u polufinale.

“Nije bila čudna utakmica, ali nismo očekivali da ćemo primiti gol već u prvoj minuti. Kada se to dogodi, protivnik dobije na samopouzdanju. Juventus je pristupio utakmici na pravi način, a mi nismo. Imali smo velikih problema u kontroli utakmice”, priznao je Zidane.

Dodao je kako su znali da će morati igrati protic sjajne ekipe koja je visoko pritiskala. “Nisam niti u jednom trenutku mislio da ćemo ispasti jer sam pozitivna osoba. Rekao sam svojim igračima da će nas namučiti i da će biti teško”, poručio je.

Upitan o jedanaestercu o kojem danas bruji cijela nogometna javnost, Zidane kaže da nije vidio start, ali kako su mu rekli da je penala bilo. “Sudac je pokazao na bijelu točku, i to se ne može promijeniti. Milsim da je bilo prekršaja. Cristiano je naučen na takve situacije i ne osjeća pritisak”, objasnio je dodaući da je presretan što su u polufinalu Lige prvaka.

“Juventus je igrao odlično, a mi smo bili prosječni. Razlika je u tome što smo nastaviti vjerovati do samog kraja. Zaslužili smo proći, na temelju onoga što smo vidjeli u obje utakmice, i sretan sam zbog toga”, kaže.

Zidane je komentirao i crveni karton Gianluigija Buffona. “Mislim da nije zaslužio otići na ovaj način, ali sada nema povratka. Ono što se dogodilo na kraju utakmice, neće promijeniti sve ono dobro što je napravio tijekom cijele utakmice. On je nevjerojatan igrač i nadam se da mu ovo nije bila posljednja utakmica u Ligi prvaka”, zaključio je.

Komentiraj