Svečanim otvorenjem, koje je okupilo brojne domaće poznate osobe, sinoć je u kinu Tuškanac počeo Elle Fashion Film Festival.

Ovogodišnji sedmi po redu Festival bio je mjesto za koji se tražila pozivnica više. Otvoren je nagrađivanim filmom o Annie Leibovitz, koji je oduševio gledatelje diljem svijeta. Na koktelu dobrodošlice pojavile su se brojne poznate osobe, među kojima i Judita Franković, Nenad Sovilj, Loredana Bahorić, Tihana Harapin Zalepugin, Željka Molnar, Ivana Delač Đolo i mnogi drugi.

Kako je jesen idealno godišnje doma za sve filmoljupce, gosti su otkrili kojim filmovima i serijama vole kratiti vrijeme te koji je film na njih ostavio poseban dojam.

Poduzetnica i bivša Miss Universe Hrvatske, Ivana Delač Đolo priznala je kako se njena ljubav prema filmu rodila još u srednjoškolskim danima: “Još uvijek u svom dnevniku kojeg sam vodila imam nalijepljene kino ulaznice koje sam skupljala i brojila. Nije bilo premijere ili filma kojeg nisam gledala. To prakticiram i danas, ali otkad sam rodila sina sad je malo drugačije. Preko internetskih kanala sa suprugom gledam filmove pa napravimo kokice i uživamo. Na ovakvim festivalima uvijek su odlični filmovi, a moram priznati kako sam pred dvije godine pogledala film ‘The Room’ koji je dobio Oskara, vrlo je težak i posebno me dirnuo”.

Glumica Judita Franković pohvalila se kako radi odlične kokice i dodala: “Idealna filmska večer podrazumijeva kokice, prijatelji uvijek kažu kako pečem odlične kokice. Ne treba mi puno, volim kad mi je toplo i ugodno. U zadnje vrijeme nemam vremena gledati serije i filmove, jer trenutačno snimam, ali sam u tim stvarima kao i većina ljudi, kad počnem nešto gledati ne mogu prestati. U zadnje vrijeme ipak više čitam i uz to se osjećam sigurno”.

Film ‘Neki to vole vruće’ jednostavno obožava, jer je klasik koji bi uvijek rado pogledala.

“Već sedmu godinu zaredom imamo izvrsnu selekciju filmova iz svijeta modnih dokumentaraca i mogu s odgovornošću reći da je svaki film podjednako zanimljiv. Festival smo otvorili s filmom o jednoj od najcijenjenijih živućih fotografkinja, Annie Leibovitz, a na rasporedu nas čekaju i film o privatno i profesionalno kontroverznom Robertu Mapplethorpeu, dobit ćemo i detaljan uvid u život jedne od najvažnijih i najglasnijih intelektualki 20. stoljeća u filmu ‘O Susan Sontag’, a ljubitelje mode posebno će razveseliti film o skandalima u svijetu mode – kojih, na sreću za nas, nikad nije nedostajalo! Uz sve to, Fashion Film Festival će posljednjeg dana, u subotu, biti i domaćin polufinalnog kruga natjecanja za neafirmirane mlade dizajnere, Portanova Fashion Incubatora pa će posjetitelji među prvima imati priliku saznati tko je ušao u finale. Dobrodošli su svi ljubitelji mode i oni koji će tek to postati“, poručila je Nambi Kezić, glavna urednica časopisa Elle.

Partneri ovogodišnjeg Elle Fashion Film Festivala su renomirani brendovi iz svijeta ljepote i mode – Yves Saint Laurent Beauté, Centra i Naf Naf.

Elle poziva sve ljubitelje filma i mode da se upute u zagrebački Kino Tuškanac i naredna dva dana uživaju u besplatnim projekcijama filmova. Donosimo raspored emitiranja:

PETAK 15.09.2017.

18.00h – Fashion Scandals

20.00h – Mapplethorpe: Look at the Pictures

SUBOTA 16.09.2017.

18.30h – Annie Leibovitz: Life Through a Lens

20.30h – O Susan Sontag

Komentiraj