Britanski princ Andrew izbjegao božićnu šetnju s kraljevskom obitelji

Britanski princ Andrew izbjegao je tradicionalnu šetnju kraljevske obitelji na božićnu misu, na kraju godine koju je njegova majka kraljica Elizabeta nazvala “burnom”.

Andrew se ne pojavljuje u javnosti nakon što je prošloga mjeseca odstupio sa svih kraljevskih dužnosti zbog upletenosti u skandal kojemu je u središtu bio američki milijarder Jeffrey Epstein optužen za pedofiliju.

Epstein je počinio samoubojstvo u zatvoru nakon što je uhićen zbog podvođenja maloljetnica pripadnicima društvene kreme. Andrew je zanijekao da je imao neprimjerene odnose s tim djevojkama.

Princ je snimljen kako s bratom, princem Charlesom ide na jutarnju misu u 9 sati u crkvi svete Magdalene u sklopu kraljičina imanja u Sandringhamu na istoku Engleske.

No, nije se pridružio ostalim članovima obitelji kada su išli na glavnu misu u 11 sati, obvezan običaj u kraljevskom kalendaru.

Britanski mediji prenose da je Andrew osobno donio odluku da se ne pojavjluje na misi i umjesto toga ostao je u rezidenciji s ocem, princem Filipom. Filip (98) u četvrtak je nakon četiri dana izašao iz bolnice.

Na misi su se prvi put pojavili princ George i njegova sestra, princeza Charlotte. George (6) i Charlotte (4) prošetali su se do crkve s roditeljima, princom Williamom i Kate, vojvotkinjom od Cambridgea.

Kraljica Elizabeta stigla je na misu u Bentleyu zajedno s Charlesovom suprugom Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla.

Williamov i Katein najmlađi sin, jednogodišnji princ Louis ostao je doma.

Na misi nisu bili ni princ Harry i njegova supruga Megan, vojvotkinja od Sussexa koji Božić provode u Kanadi sa sinom Aechiem i Meganinom majkom.

Komentiraj