Božinovića pitali zašto policija nije objavila sve snimke s Desinca: “Dali smo ih kome trebamo”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je na predstavljanju projekt​a​ ​”​Sigurna turistička destinacija​”​ komentirao navijačke nerede na odmorištu Desinec na autocesti A1 koncem svibnja.

Novinare je zanimalo zašto policija nije objavila sve snimke incidenta, posebno one ranjavanja navijača. “Sve snimke smo dostavili onome kome treba, a to je Državno odvjetništvo i sud. Sada je to predmet njihovog istraživanja”, rekao je Božinović te objasnio kako će se ubuduće postupati prema navijačima.

Donosimo novu snimku s autoceste! Pogledajte kako policajci izvlače civila iz auta i tuku ga

“Prilično sam uvjeren da je svima u interesu da se nađe rješenje u kojem će navijači biti i dalje navijači. Prije dva dana sam bio na razgovoru s predsjednikom UEFA- e Aleksanderom Čeferinom u svjetlu situacije da su i u drugim europskim zemljama zabilježeni u zadnjih nekoliko tjedana veliki navijački neredi. Dogovoreno je da Savez, klubovi i navijači s policijom potpišu jednu vrstu protokola u kojem će se precizno propisati rokove aktivnosti, odnosno tko što radi. To je put kojim ćemo ići. To je nešto za čim je interes iskazala i UEFA”, rekao je ministar Božinović.

>> PREŠUĆENI DOLAZAK U SPLIT: Davor Božinović u tajnosti razrađivao strategiju sanacije štete nakon pucanja policije na civile na autocesti
>> OPTUŽBE IZ SPLITA: ‘Glavni krivci za nerede su Krešimir Antolić i zasad nepoznata osoba iz PU zagrebačke’

Na pitanje do kuda je stigla splitska policija u slučaju tzv. seks-afere u kojoj su sudjelovali Bojan Ivošević i bivši gradski vijećnik stranke Centar Luka Baričić odgovorio je da kao ministar ne smije govoriti što je fokus izvida te da ne zna na čemu službenici rade “jer to nije njegov posao”.

Rekao je i da su “oni koji su involvirani u slučaj potvrdili istinitost svega, no da im treba vremena da razumiju neprihvatljivost takve vrste komunikacije jer da su razumjeli vjerojatno ne bi ušli u nju”.

Poručio je da se nada da će oni to shvatiti “bolje prije nego kasnije za sve kako bi lišili sve nas i javnost da se bavimo takvim temama”.

Komentiraj