Božinović: “Zasad nema novih mjera, ali prijavite ilegalne partyje”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pozvao je “građane i medije” da prijave “ilegalne partyje”, najavljujući kako će se prema njima “djelovati vrlo strogo”.

“Što se tiče ilegalnih okupljanja, tu će se dodatno angažirati i policija i Civilna zaštita i Državni inspektorat. Pozivam sve koji imaju informaciju da se bilo gdje održavaju ilegalni partyji, molim sve, da ne bismo kaznili sve ugostitelje, sve koji su se angažirali u primjeni epidemioloških mjera i uložili sredstva u poslovanje, pozivam sve građane i medije koji imaju informacije da se bilo što odvija izvan predviđenog radnog vremena ili na nekim ilegalnim lokacijama, da o tome obavijeste policiju ili Civilnu zaštitu ili Inspektorat. Po tome će se djelovati vrlo strogo”, rekao je Božinović na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite.

On je izvijestio da su podnesene 24 prekršajne prijave protiv pravnih osoba iz domene ugostiteljstva i naplaćeno više od 600.000 kuna kazne.

Govoreći o dodatnim mjerama, ministar unutarnjih poslova rekao je da će pratiti stanje i da zasad ne bi išli u uvođenje novih mjera, ali da će o tome razmišljati, ako se broj zaraženih dodatno poveća. “One bi išle u dodatne restrikcije broja okupljanja, rad od kuće tamo gdje je moguće, timski rad i rad u smjenama tamo gdje je to moguće”, rekao je Božinović.

Komentiraj