Boysi u ponedjeljak pred grčkim sudom. Plenković najavio da ‘sredinom tjedna stižu dobre vijesti’

Autor:

13.08.2023., Atena, Grcka - Poslejdnja skupina privedenih navijaca izlazi pred skudskog istrazitelja izjasniti se o optzbama koje im se stavljau na teret. Inace, svi do sada navijacima koji su izvedeni pred istrazitelja produzen je pritvor. Photo: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys u ponedjeljak će u Grčkoj izaći pred suca istrage. Ponedjeljak je 119. dan pritvora za 102 pripadnika BBB-a, koji su privedeni u kolovozu nakon nereda uoči utakmice Dinama protiv AEK-a.

Svaka odluka osim one o ukidanju istražnog zatvora navijača, za odvjetnike Bad Blue Boysa bit će potpuno neprihvatljiva. Prema optužnici, tereti ih se za 11 prekršajnih i kaznenih djela.

Prva točka optužnice posebno zabrinjava obranu Bad Blue Boysa, a to je točka o zločinačkom udruženju, koja za razliku od preostalih 10 točaka nije opisana nijednom rečenicom. Istraga je završena, a njihovi mobiteli nisu pokazali nikakve tragove niti poruke koje bi ukazivale na postojanje takve organizacije.

Pripadnici Bad Blue Boysa bili su razmješteni u 14 zatvora diljem Grčke. Proteklih nekoliko dana pristizali su u Atenu, u kaznionicu gdje su sada svi na jednom mjestu. Uz jaku policijsku pratnju u ponedjeljak će biti dopraćeni u sudnicu, piše HRT.

Premijer Andrej Plenković najavio je u nedjelju da sredinom tjedna stižu dobre vijesti. “Naša pozicija je bila vrlo jasna. Pustit ćemo da se iscrpe svi pravni lijekovi i postupci, a ovdje je sad situacija takva da su svi ti pravni lijekovi iscrpljeni. Bit će dobrih vijesti ovaj tjedan”, rekao je Plenković.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.