Grci objavili: Na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a pronađen DNK uhićenog grčkog huligana

Autor:

19.08.2023., Atena, Grcka - Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka, AEK - GNK Dinamo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Grčki mediji u ponedjeljak ujutro objavili su da je DNK uhićenog grčkog huligana pronađen na nožu kojim je izboden navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35) koji je već odveden u zatvor. Njegovi odvjetnici negiraju da je upleten u Katsourisovo ubojstvo.

Riječ je o huliganu koji je uhićen prije nekoliko dana. Osuđen je već na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. godine. Prošlog tjedna je uhićen kako bi odslužio tu kaznu.

Bio je ispitan kao svjedok pa pušten

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a. Kako navode grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsouris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

Tada je izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsourisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Katsourisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsourisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.

Obitelji uhićenih prozvale Plenkovića

Policija je pronašla nož i na njemu je izoliran DNK Mihalisa Katsurisa, a bilo je najavljeno kako će se drugi DNK pronađen na nožu usporediti s Deliosovim. Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta.

Prošlog su tjedna obitelji uhićenih Dinamovih navijača javno prozvale premijera Andreja Plenkovića da im odgovori što čini kako bi se konačno riješio njihov slučaj. On im je odgovorio sa sjednice vlade i zamolio ih za strpljenje.

“U tijeku su određene aktivnosti na grčkoj strani koje će rezultirati, po mom dubokom uvjerenju s obzirom na sadržaje naših razgovora, pozitivnim ishodom za hrvatske državljane“, rekao je premijer, pa zamolio za strpljenje „roditelja i svih koji o tome brinu“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.