Bosančić: ‘Oko 130 000 posjetitelja Vinkovačkih jeseni, neki skupljali političke bodove’

Ovogodišnje 58. Vinkovačke jeseni bile su do sada najbolje u svakom pogledu, a tijekom deset dana trajanja vidjelo ih je oko 130 000 posjetitelja, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić dodavši kako je bilo i onih koji su manifestaciju htjeli iskoristit za stjecanje sitnih političkih bodova.

“U svakom segmentu bile su to najbolje Vinkovačke jeseni do sada. Niz priredbi, prekrasan svečani mimohod sudionika, njih nekoliko tisuća iz 65 kuturno-umjetničkih društava kao kruna svega, kazao je vinkovački gradonačelnik u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Nedostajale su, istaknuo je, jedino konjske zaprege i jahači “Oni izostali zbog poznate situacije s afričkom svinjskom kugom. Suosjećamo s našim svinjogojcima i ne želeći još pogoršati situaciju prihvatili smo preporuke da konjskih zaprega ne bude na ovogodišnjim Jesenima”, rekao je .

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji 58. Vinkovačkih jeseni, manifestacije tradicijske kulture koja je trajala od 8. do 17. rujna pod geslom “Dva sjaja dukata” ali i medijima koji su prenijeli lijepu sliku o Vinkovcima.

U svečanom mimohodu Vinkovačkih jeseni nekoliko tisuća folkloraša

Pokušaj jeftinog populizma i politikanstva

Tu sliku, kazao je, “nije mogao zasjeniti niti plakat koji je jučer tijekom svečanog mimohoda nakratko bio postavljen na zidu terase Poslovnog centra Terme, odakle je brzo uklonjen, s natpisom ‘Eutanizirajmo HDZ'”.

“Taj potez aktivista ‘Živog zida’ ne možemo ni na koji način podržati jer su Vinkovačke jeseni iznimno važne za nas Vinkovčane, ali i cijelu Hrvatsku kao najznačajnija smotra tradicijske kulture. Nekoliko tisuća čuvara narodne baštine jučer je prošlo gradskim uicama kako bi na dostojan način prikazali narodno blago i običaje svoga kraja, a onda netko taj događaj pokuša iskoristiti za jeftin populizam i politikanstvo”, kazao je Bosančić.

Po njegovim riječima, među organizatorima postavljanja plakata bio je i nezavisni gradski vijećnik Goran Kajkić koji nije sudjelovao u organizaciji Vinkovačkih jeseni nego mu je u fokusu bilo jedino da naruši ljepotu te manifestacije.

Svečano otvorene 58. Vinkovačke jeseni

Gradonačelnik Bosančić izrazio je žaljenje što, kako je kazao, postoje ljudi koji su spremni prodati Vinkovačke jeseni i iskoristit ih za vlastitu promidžbu i stjecanje sitnih političkih bodova.

“U svakom slučaju, zahvalni smo svima koji su bili dio 58. Vinkovačkih jeseni, svim čuvarima tradicijske baštine koji nisu žalili niti vremena, niti prijeđenih brojnih kilometara da bi došli i bili dio te prestižne manifestacije. Koliko su bile uspješne svjedoči i podatak da su naši ugostitelji u dane ovog posljednjeg vikenda manifestacije ostvarili 20.000 fiskaliziranih računa više nego u istom vikendu prošlogodišnjih Vinkovačkih jeseni”, naveo je Ivan Bosančić.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner