BORIS LJUBIČIĆ: ‘Dizajn se kreće prema svojoj smrti. Svi mogu dizajnirati što žele’

Boris Ljubičić, istaknuti hrvatski grafički dizajner, primit će ove godine Nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo. Upravo je u HDD-u do 21. srpnja otvorena njegova izložba ‘Boris Ljubičić: Slike vremena – dizajn i politika’

Jedan od najistaknutijih hrvatskih grafičkih dizajnera Boris Ljubičić primit će ove godine Nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo. Upravo je u Hrvatskom dizajnerskom društvu do 21. srpnja otvorena njegova izložba „Boris Ljubičić: Slike vremena – dizajn i politika“, kustosa Marka Goluba. Izložba obuhvaća dizajnerske radove nastale od sedamdesetih godina prošloga stoljeća do 2020., i to u rasponu od plakata preko vizualnih identiteta, kampanja i objekata u javnom prostoru do samoiniciranih projekata i novinskih tekstova.

…..

Već dulje radi na dvojezičnoj knjizi o dizajnu države u kojoj analizira 37 država s aspekta dizajna, s naglaskom na Hrvatsku, a očekuje da će knjiga izaći u izdanju Školske knjige u roku godine dana. O svojoj karijeri, angažmanu te vlastitom shvaćanju dizajna Boris Ljubičić govorio je u razgovoru za Nacional….

Komentiraj