Bono i The Edge iz U2 rade glazbu za novi igrani film Jima Sheridana ‘North Star’

Bono i The Edge iz U2 pišu glazbu za novi igrani film  Jima Sheridana koji će u velikoj mjeri biti autobiografski, smješten u Irsku ranih 60-tih.

Jim Sheridan proslavio se filmovima ‘Moje lijevo stopalo’ 1989. godine, ‘U ime oca’ 1993. godine i ‘The Boxer’ 1997. godine, ali i nizom nagrada i priznanja za svoje filmove koje je režirao od 1989. godine do danas.

Novi film ‘North Star’ navodno će se temeljiti upravo na njegovom odrastanju u Irskoj ranih 60-tih godina. Scenarij je opisan kao priča o stjecanju punoljetnosti 17-godišnje Sheamie Sheridan, koja živi sa svojim grubim ocem i mlađim bratom Frankiejem. Putovanje u srce i dušu obitelji, Sheamie pronalazi svoj svijet okrenut naglavačke kada se tinejdžersko siroče useli živjeti s njima, otkrivajući dublje i kompliciranije probleme koje Sheamie ima sa svojim ocem; tajne koje počinju prijetiti da rasture obitelj.

Kako piše Variety, Bono i The Edge vode razgovore s producentima za skladanje originalne glazbe za film ‘North Star’ koji će producirati Timothy Scott Bogart. Osim glazbe za film Bono i The Edge će vrlo vjerojatno skladati i originalnu pjesmu za film.

Snimanje filma ‘North Star’ trebalo bi početi početkom 2023. na lokacijama u Irskoj. No prije toga, u studenom ove godine, Bono će objaviti svoje memoare pod nazivom: ‘Surrender: 40 Songs, One Story’. Knjiga bi trebala obuhvatiti njegovu karijeru, od njegovih ranih dana odrastanja u Dublinu, uključujući iznenadni gubitak majke kada je imao 14 godina, do malo vjerojatnog puta U2 da postane jedan od najutjecajnijih svjetskih rock bendova, do njegovih 20 godina, godine aktivizma posvećenog borbi protiv AIDS-a i ekstremnog siromaštva.

 

Komentiraj