Blokirani računi Uljanika i 3. maja

HINA/ Daniel SPONZA

Račun Uljanika od jutros je ponovno u blokadi, a još uvijek nije poznato tko ga je blokirao, javlja N1.

Već nekoliko dana blokiran je i račun 3. maja. Iz Uljanik Grupe objavili su da je račun Uljanika d.d. blokiran još u ponedjeljak, u poslijepodnevnim satima.

Podsjetimo, policija je u ponedjeljak potvrdila kako, po nalogu Državnog odvjetništva, provodi izvide u Uljanik Grupi, a kupci su otkazali ugovore za četiri novogradnje.

“Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nismo u mogućnosti ustupiti više informacija”, priopćili su jučer iz Uljanika.

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda sklopljenog s kompanijom Automarine Transport s Kajmanskog otočja za brod za prijevoz automobila i kamiona, kupac je 1. rujna jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda, te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane, kaže se u obavijesti na burzi.

Automarine Transport raskinuo je istog dana i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih značajki, na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već ranije obustavljene.

Kompanija Siem Shipping jednostrano je raskinula ugovore o gradnji za brodove za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela.

Obje kompanije, Automarine Transport i Siem Shipping dio su grupacije SIEM.

Komentiraj