Blanka: Jako se veselim povratku u Ptičje gnijezdo!

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić sutra odlazi u Peking, na Svjetsko atletsko prvenstvo, a iako zbog ozljede nije nastupala još od mitinga Dijamantne lige u New Yorku, vrlo je optimistična.

“Nakon natjecanja u New Yorku znali smo da je malo vremena da se ozljeda desne Ahilove tetive potpuno sanira, budući da smo, kako bih si uopće dala priliku da nastupim na Svjetskom prvenstvu, morali balansirati između rehabilitacije i razvojnih treninga. Ovaj cijeli period je bio veliki izazov i već sama činjenica da idem u Peking je moja velika pobjeda. Iako mi nedostaje skokova i na treningu i na natjecanjima, optimistična sam i jako se veselim natjecanju. Znam da smo napravili najbolje što smo mogli u datim okolnostima i zato se mirna srca vraćam u Ptičje gnijezdo. Hvala svima koji su mi to omogućili!“, rekla je Blanka Vlašić uoči odlaska.

Blanka Vlašić ima dva svjetska zlata – sa SP iz Osake 2007. i sa SP iz Berlina 2009. – i jedno srebro sa SP-a u Daeguu 2011. te je najuspješnija visašica u povijesti svjetskih atletskih prvenstava.

Kvalifikacije skakačica u vis na Svjetskom prvenstvu u Pekingu na rasporedu su 27. kolovoza, a finale 29. kolovoza.

Komentiraj