IMENOVANJE: Bivši direktor Petrokemije Dragan Marčinko novi čelnik HŽ Carga

Slučaj smjene u HŽ Cargu dobiva svoj nastavak i to najnovijim imenovanjem  Dragana Marčinka za člana Uprave, odnosno direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.

Imenovanje je predloženo na zatvorenoj sjednici Vlade, a bura se počela dizati  kada je sada već smijenjeni predsjednik Uprave Gordan Žurga u četvrtak ujutro u televizijskoj emisiji HRT-a otkrio kako je smijenjen po nalogu ministra Butkovića, ali da nije upoznat sa razlozima smjene.

Nakon toga Butković se oglasio i smjenu Uprave HŽ Carga obrazložio lošim poslovnim rezultatima, da bi se na kraju oglasio i sam HŽ Cargo i objavio svoju stranu priče.

S obzirom da je ministar Butković naglasio kako je Uprava HŽ Carga smijenjena zbog loših poslovnih rezultata, valja podsjetiti kako je Dragan Marčinko bivši direktor kutinske Petrokemije, u razdoblju dok je ta tvrtka bilježila rekordan gubitak od 286,8 milijuna kuna.

Marčinko je, među ostalim, gradio karijeru u Agrokorovu Belju i PIK-u Vrbovec, gdje je uspješno proveo proces restrukturiranja.

 

Komentiraj