Bivša ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ana Marija Radić nepravomoćno je osuđena na jednogodišnju zatvorsku kaznu jer je obitelji bivše kninske gradonačelnice darovala stan u Kninu na koji ta obitelj nije imala pravo čime je državni proračun oštetila za 548 tisuća kuna.

Radić će zatvorska kazna biti zamijenjena radom za opće dobro, ali će državi morati vratiti 548 tisuća kuna postane li presuda pravomoćna.

Iako osuđena Radić nije imala koristi u tom slučaju ona je obitelji Rimac omogućila nezakonito stjecanje stana jer je bila u dobrim odnosima s Josipom Rimac kojoj je htjela pomoći kako se tamo ne bi uselila treća osoba, rekao je u obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.

Radić je zlouporabama položaja 2008. I 2009. omogućila obitelji Danijela Rimca da uz stan na prvom katu zgrade u Kninu na koji su imali pravo i koji su koristili u istoj zgradi dobiju i stan u prizemlju s podrumom na koji nisu imali pravo niti su ga koristili.

Kako bi prikrila takve radnje Radić je naložila službenicima ureda u Kninu da prikažu u ugovoru o darivanju da je riječ o jednoj nekretnini.

Sud je kao životne i logične prihvatio iskaze službenica iz Knina koje su posvjedočile da su to učinile jer su se bojale da će u suprotnom dobiti otkaz.

Iako se u istrazi u tom slučaju teretilo i Josipu  Rimac za poticanje, Uskok je prije podizanja optužnice obustavio istragu protiv nje.

Komentiraj